Továbbtanulási útvonal kereső a Felvi.hu-n

Beiratkozott hallgatók:

Szakképzési központ:

(06)-1-203-03-04/1150 mellék

META Szakközépiskola:

(06)-1-203-03-04/1190 mellék

Számalk Székház

1119 Budapest, Mérnök utca 39.

Email: tanfolyam@szamalk.hu

Új ügyfelek: (06)-1-88-33-644

(06)-1-88-33-645

Mobil: (06)-30-565-10-39

Ingyenes angol- és informatkai képzések: ingyenestanfolyam.com
Az elhelyezkedésben
segít parterünk:

Továbbtanulási útvonal kereső a Felvi.hu-n

2011-02-01

Elindította új szolgáltatását, a Képzési útvonal keresőt a felvi.hu...

amellyel könnyedén feltérképezhető, hogy milyen felsőfokú végzettség szükséges egy-egy mesterszakra való továbbtanuláshoz. A felvi.hu új funkciója abban is eligazítja a hallgatókat, hogy az alapképzésben végzők majdani diplomájukkal melyik mesterszakokon folytathatnak tanulmányokat.

Ha nem sikerül a felvételi, gyere a Számalk Szakközépiskolába!

Sőt, estire még a szüleidet is hozhatod! Ugyanis egy államilag támogatott OKJ-s képzés mindenkinek jár!

Nézzük az elmúlt évek legnépszerűbb felsőoktatási alapszakait, és vegyük sorra, hogy milyen szakmát ajánlunk, ha nem sikerül elérned a felvételi ponthatárokat 2012-ben:

 Felsőoktatási alapszak
 OKJ-s megfelelője

Gazdálkodás és menedzsment
Pénzügy és számvitel
Nemzetközi gazdálkodás

Pénzügyi-számviteli ügyintéző
Vállalkozási ügyintéző

Turizmus és vendéglátás

Idegenvezető
Utazásügyintéző
Vendéglős

Kereskedelem és marketing

Kereskedő
Kereskedelmi ügyintéző
Logisztikai ügyintéző
Marketing és reklámügyintéz

Ápolás és betegellátás
Általános orvos
Fogorvos
Gyógyszerész

Ápoló
Csecsemő és gyermekápoló
Fogászati asszisztens
Gyógyszertári asszisztens
Mentőápoló
Gyógymasszőr

Óvópedagógia
Tanító
Gyógypedagógia

Kigyermekgondozó, -nevelő
Családpedagógiai mentor
Gyógypedagógiai asszisztens
Gyermekotthoni asszisztens

Pszichológia

Pszichiátriai gondozó

Szociálpedagógia
Szociális munka

Szociális asszisztens
Gyermekotthoni asszisztens
Szociális, gyermek- és ifjúsági ügyintéző
Szociális gondozó, szervező
Családpedagógiai mentor

 
Sporttudomány

Sportszervező menedzser
Fitness-wellness asszisztens

Jogász

Jogi asszisztens

Ezt a képzést a www.szamalk-szki.hu oldalunkon találod meg!

Informatikus

Általános rendszergazda
Informatikai hálózattelepítő- és üzemeltető
Internetes alkalmazásfejlesztő
Multimédiafejlesztő
Szoftverfejlesztő
Web-programozó
Webmester

Ezeket a képzéseket a www.szamalk-szki.hu oldalunkon találod meg!

Kommunikáció és médiatudomány

Újságíró
Rádió- és televíziós műsorvezető

Ezeket a képzéseket a www.szamalk-szki oldalunkon találod meg!Azon kívül, hogy szerezhetsz egy piacképes szakmát, a következő évek felvételi eljárása során az emeltszintű és a felsőfokú szakképzettségekért felvételi többletpontot is kaphatsz, ami a felvételi ponthatárok számításánál sokat jelenthet!


 

Jelentkezz már most, nehogy lemaradj! Felvételi nincs,  a felvétel a jelentkezés sorrendjében történik. A helyek száma korlátozott!!

Részletekről érdeklődj a tanfolyam@szamalk.hu címen!

Sőt még családi pótlékot és diákigazolványt is kapsz!

Az alapképzésekre és a mesterszakokra jelentkezőknek kíván segítséget nyújtani felvételivel kapcsolatos döntésükben legújabb felvételi- és pályaorientációs szolgáltatásával, a Képzési útvonal keresővel a felvi.hu. A szolgáltatás célja a mesterszakok széleskörű bemutatása mellett az, hogy a jelentkezők megtalálják a számukra megfelelő képzési útvonalat elképzeléseik és lehetőségeik alapján. A Képzési útvonal kereső lényege, hogy a hallgatók által megszerzett végzettséghez kapcsolja az adott képzés után választható mesterképzéseket.
Ez azt jelenti, hogy a felvi.hu felvételi útvonalkeresőt kétféleképpen lehet használni: az egyik lehetőség szerint elég megadni az úgynevezett bemeneti szakot, az első megszerzett oklevelet és a program az alapján határozza meg az arra épülő választható mesterszakokat. Ugyanakkor a felvi keresőjét lehet a mesterszakok felől közelítve is használni, ekkor a mesterszakokhoz elvárt alapoklevelek listáját sorakoztatja fel a rendszer. Tehát a felvi szolgáltatása lehetőség ad arra, hogy a hallgatók a megcélzott alapképzés utáni lehetőségekről szerezzenek információt, de arra is, hogy a megcélzott mesterszakhoz találják meg a megfelelő alapképzést.
Azok, akik még nem döntötték el, hogy melyik szak érdekli őket a leginkább, a felvi honlapján a "Teljes szaklista" opciót választva az ABC sorrendbe gyűjtött szaknevekhez juthatnak el. Amennyiben a felhasználó már eldöntötte, hogy melyik az a konkrét alapszak vagy mesterképzés, ami érdekli, akkor annak kiválasztását követően a felvi találati ablakában megjelenik számára a szakok közti kapcsolatok típusa, térképe.
Egyes szaknevek mellett található egy kérdőjel, amire kattintva elérhető az adott szak bemutatása, és a hivatalos képzési és kimeneteli követelmények is. Mivel az egyetemek és a főiskolák Kreditátviteli Bizottságai meghatározott kreditek teljesítésével más szakokat is elfogadhatnak bemeneti szakként, ezért a szakok leírásánál érdemes alaposabban áttanulmányozni a kimeneteli, vagyis végzési követelményeket is.
A felvételizők és az érdeklődők a www.felvi.hu oldalon érhetik el a Képzési útvonal keresőt.

 

További felvételivel kapcsolatos hírek:

Megjelent a Felvi-rangsorok

A 2000 óta minden évben összeállított Felvi-rangsorok idén először november 15-én, a Diploma 2011 című HVG különszámban jelennek meg. A Felvi-rangsorok ezen kívül több helyen is megtalálhatók lesznek: a Felvételi Tájoló 2011 - Felvi rangsorokkal című kötet december 15-én kerül a könyvesboltokba, interaktív formában pedig a világhálón is elérhetők november végétől a www.felvi.hu oldalon. A speciális összesítések lényege, hogy számos szempont alapján állítják sorrendbe az egyetemeket és főiskolákat, így mindenki a számára fontos jellemzők szerint mérheti össze az intézményeket. Ez a sokszínűség figyelhető meg a Felvi-rangsorokat publikáló kiadványokban, online megjelenésekben is.
Több mint tízéves múltra tekintenek vissza az Educatio Nonprofit Kft. által összeállított Felvi-rangsorok. A továbbtanulást fontolgató diákok és a felvételizők számára hasznos támpontot adhatnak ezek a rangsorok, mert segítségükkel különböző szempontok alapján mérhetik össze az egyetemeket és főiskolákat. 2005 óta már interaktív online formában is használhatják a Felvi-rangsorokat a felsőoktatásba igyekvők. A felvi.hu-n elérhető alkalmazással mindenki saját, egyéni szempontrendszere alapján döntheti el, hogy melyik intézmény a legmegfelelőbb számára.
A Felvi rangsorok minden hazai egyetem és főiskola adatait tartalmazzák, és az intézmények azon jellemzőit mérik össze, amelyek számíthatnak a felvételizőknek a számukra megfelelő egyetem vagy főiskola kiválasztásában. Ezek a speciális statisztikák nemcsak az oktatás színvonala alapján igyekszenek lajstromba venni az hazai felsőoktatási intézményeket, hanem többek között a diplomák munkaerő-piaci megítélését is vizsgálják. Felmérik továbbá a tanárok szerepvállalását a szakmai fejlődésben, illetve az intézményi szolgáltatások színvonalát.
A Felvi rangsorokkal idén is több helyen találkozhatnak a felvételizők - először a november 15-én megjelenő HVG különszámban, a Diploma 2011 című kiadványban. A HVG egyébként hatodik éve jelenteti meg a felsőoktatási intézmények rangsorát, immár ötödik alkalommal az Educatio - OFIK Felvi-rangsorait közlik. November végén a felvi.hu-n is elérhető lesz a legfrissebb online Felvi-rangsor, amellyel interaktív listákat állíthatnak össze a felvételizők. Lehetőségük van saját szempontjaik alapján összemérni a felsőoktatási intézményeket, csak ki kell választaniuk, hogy mi alapján szeretnék rangsorolni azokat. Decemberben 15-én pedig egy önálló kiadványban is, a Felvételi tájoló 2011-ben böngészhetik az érdeklődők az elitegyetemek és a hallgatói vélemények alapján összeállított, intézményi légkört, szolgáltatásokat értékelő a Felvi-rangsorokat.
(www.edupress.hu)

 

Emelkednek a felvételi ponthatárok

Tovább emelkedik a felsőoktatási felvételi minimum ponthatár, 2012-től a jelenlegi 200 helyett már csak 240 pont feletti teljesítménnyel lehet bekerülni az egyetemekre, főiskolákra - jelentette be Bajnai Gordon kormányfő április 16-án, a Parlamentben. Emellett a többletpontok mértéke is megemelkedik 80-ról 100-ra, így két év múlva már a 400+100 pontos rendszerben felvételiznek a diákok.

A felvételi eljárás során kapható többletpontok mértéke 80-ról 100-ra, ezen belül az emelt szintű érettségiért adható többletpontok mértéke pedig 40-ről 50-re emelkedik - közölte a részleteket közleményben a minisztérium. A jövőben továbbá egyéb jogcímeken kevesebb többletpontot kaphatnak a diákok: 2011-től nyelvvizsgáért például 35 helyett 28 pont jár, amely mellett két nyelvvizsga alapján is legfeljebb 40 pontot lehet majd kapni.

Korábban Miskolczi Norbert, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke és Szabó Gábor, a Magyar Rektori Konferencia elnöke sem támogatta a 240 pontos minimum ponthatár bevezetését. Idén vezették be a minimumot illetően a 200 pontos rendszert, tavaly még 160 ponttal is bekerülhettek a diákok.

 

A felvételizők linkje - www.felvi.hu

Akik nem tudják, hová felvételizzenek, érdemes szétnézniük a www.felvi.hu oldalon. A főiskola vagy egyetem választása minimum négy-öt évre meghatározza életünket (lehet hogy örökre), és nagyon fontos, hogy olyasmibe kezdjünk, aminek majd hasznát látjuk. Még ma is sokan vannak ugyanis, akik a legegyszerűbb út mellett "döntenek". De a valódi döntéshez széles látótér kell. A www.felvi.hu-n sok olyan információ található, amelyek segíthetnek.

Ha felmész a felvi oldalára, elsőként szakirányt kell választani. A felvin ezután a szakleírások menüje alatt találjuk a mintegy negyven felsőoktatási intézmény közel száz karának különféle szakjait. Ezeket legalább is nagy vonalakban érdemes áttekinteni, hiszen kicsi az esélye annak, hogy mindről hallottunk már. Vannak előnyei természetesen a nagy, 'mainstream' szakok választásának is, ugyanakkor van néhány olyan kis szak, melyek speciális tudást biztosítanak számunkra, megkönnyítve a majdani álláshoz jutást.

A felvi fontos aspektusa, hogy statisztikákkal is segítik döntésünket. Mérlegelni kell ugyanis, hogy melyik intézményben hol szokták meghúzni a ponthatárt, van-e túljelentkezés vagy éppen, hogy üres helyek is vannak. Az sem mindegy, hogy nyílik-e előtted munkalehetőség egyetemistaként. Ehhez a felvi "pályaorientáció" menüje alatt találunk segítséget. Néhány hasznos tanácsot is találunk itt, melyeket mindenki hallott már, de sokan csak utólag jönnek rá, hogy pontosan egy régi, jól ismert csapdába sétáltak bele. Emellett találunk olyan teszteket is, melyek megkönnyítik, hogy tisztán lássunk önmagunkkal szemben. Ez pedig sosem árt.

Azt se felejtsük el, hogy ki kell választanunk, hogy miből is érettségizzünk. Ehhez a felvi-n megtalálható a 86 lehetséges érettségi tárgy megnevezése, valamint a korábbi tesztek és azok megoldási kulcsai. A felvi-n abc-rendbe szedett feladatok segítenek abban is, hogy belelássunk olyan érettségikbe is, melyeket esetleg a mi iskolánkban nem is választhatunk. Ilyenek a szociális alapismeretek vagy az ügyviteli alapismeretek tárgyak is, de említhetném a református hittant vagy a nyomdai alapismereteket is. A kétszintű érettségi-felvételi ugyanis szükségessé teheti, hogy olyan érettségi tárgyakban is tájékozódjunk, melyeket nálunk nem tanítanak.

A felsőoktatás legújabb fejleményeiről is tájékozhatunk a felvi-n, "a pályák, foglalkozások" menüpont alatt. Itt olvashatunk az új, most induló szakokról, az egyes pályák változó népszerűségéről és annak hátteréről, külföldi részképzési lehetőségekről.

 

A Felvin.hu oldalán is javíthatók a felvételi adatok


Elektronikusan is javíthatnak jelentkezési adataikat a felsőoktatásba felvételizők, az e-felvételiben, az e-ügyintézés funkció segítségével. Így egyszerűen és gyorsan, mindössze néhány kattintással elküldhetik a felvin a javítási, módosítási kérelmeiket, pótolhatják a hiányosságokat. A végső határidő július 8.

Az érvényes jelentkezést benyújtók már megkapták az Oktatási Hivataltól az úgynevezett regisztrációs csomagot és az abban szereplő regisztrációs levelet, amelynek segítségével a jelentkezők ellenőrizhetik, helyesen kerültek-e be adataik a felvételi eljárás központi adatbázisába. Ezt azonban a felvi.hu-n keresztül is megtehetik: az itt található "Én felvim" oldalon ellenőrizhetik az érdeklődők a személyes adataikat, a jelentkezési helyeiket, valamint a beküldött dokumentumok feldolgozottságát. Azok is megtekinthetik a felvi oldalán az adataikat, akik nem elektronikusan, hanem postai úton nyújtották be jelentkezésüket. Előtte nekik azonban be kell regisztrálniukb a felvi.hu-ra. Ehhez a felhasználónév és a jelszó megadásán kívül a 12 jegyű felvételi azonosító számot is meg kell adniuk a felvételizőknek, ezt követően pedig az "E-felvételi" menüpontban léphetnek be az említett felületre. Aki pedig eddig nem rendelkezett az elektronikus ügyintézési funkciók használatához szükséges biztonsági kóddal, annak az első belépést követően küldik azt. Nem kell azonban újból regisztrálniuk az e-felvételizőknek, ők ugyanis a korábbi felhasználónévvel, jelszóval és biztonsági kóddal használhatják a felvi felületét.
Az adat- és sorrendmódosítás, valamint a dokumentumpótlás végső határideje július 8., eddig küldhetik el a felvételizők elektronikusan vagy postai úton a különböző módosítási kérelmeket, mint például a személyes adatok módosítását, az egyszeri sorrendmódosítást, valamint nyújthatják be a jelentkezésekhez (pontszámításhoz) még szükséges, korábban nem csatolt vagy időközben megszerzett dokumentumokat. A felvi honlapján belül a személyes adatokat "A jelentkező adatai" pontban, az intézmények közötti sorendet pedig a "Jelentkezések" címet viselő menüben változtathatják meg a jelentkezők. A "Feldolgozási információk" című rész "Dokumentumok" nevet viselő pontjában táblázat formájában tekinthető meg, mely dokumentumok hiányoznak még. Az egyéb, pontszámításhoz szükséges dokumentumot az "Új dokumentum csatolása" gombra kattintva lehet feltölteni, ahol a file-okra vonatkozó követelmények, valamint a feltöltött dokumentumok státuszának magyarázata is megtalálható.
Ha valaki nem az elektronikus ügyintézést választja, a módosítási kérelmét, valamint a bizonyítványok, igazolások A/4-es másolatait postán is elküldheti az Oktatási Hivatal címére (Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190). Fontos, hogy mindegyiken tüntessék fel a nevüket és felvételi azonosító számukat, vagyis a jelentkezési lapon lévő 12 jegyű számot, amelyet a regisztrációs levélben is megtalálnak. Az egyes kérelmekhez a Felvi Kérvénytárában találják meg a szükséges formanyomtatványt a felvételizők.
(Forrás: felvi.hu) 
 

A legnépszerűbb szakok 2010-ben a felvi.hu szerint

Kiderült, melyek idén a legnépszerűbb szakok a felvételizők körében. A lista nem tartogat nagy meglepetéseket, de nyilvánosságra hozott a Felvi.hu néhány érdekes adatot is.

Az eddig feldolgozott adatok alapján idén az alapszakok közül a turizmus-vendéglátás, a gazdálkodási és menedzsment vezetik a népszerűségi listát - adja tudtul a felvi.hu. Ezek után következik a jogász szak, majd fej-fej mellett a mérnök informatikus és a pénzügy és számvitel áll a listán, aztán a gépészmérnöki, nemzetközi gazdálkodás, kommunikáció és médiatudomány, általános orvos, majd a kereskedelem és marketing zárja a Top10-es lajstromot, olvashatjuk a felvi honlapján.

A mesterszakok esetében magasan vezeti a listát a tanár szak több mint háromszor annyi jelentkezővel a második nemzetközi tanulmányok szaknál. A harmadik helyen alig lemaradva a kommunikáció és médiatudomány foglal helyet, majd a vezetés és szervezés, pszichológia, pénzügy, geográfus, fordító és tolmács, biológus, valamint a marketing szakok kerültek fel a mesterképzések legnépszerűbb tízes listájára – derült ki a Felvi.hu legfrissebb összesítéséből.

A Felvi.hu arra is rámutatott jelentésében, hogy a legtöbb alapképzésre jelentkező a 19-21 éves korosztályból kerül ki, míg mesterképzésre leginkább a 22-23 évesek, valamint a 27 évnél idősebbek felvételiznek.

És valóban igaz a mondás: jó pap holtig tanul. Idén a legidősebb felvételiző 76 éves, és a gyógypedagógiai szakot célozta meg. Második az életkori rangsorban egy 71 éves felvételiző, aki jogász szakon kezdené meg tanulmányait, majd őt követi két 70 éves jelentkező, akik a fizika, illetve a villamosmérnöki szakokat jelölték meg, a felvi.hu tájékoztatása szerint.

Idén a legtöbben összesen három szakot jelöltek meg, de olyan is akadt, aki 50 helyre pályázott. Sokan vannak azok is, akik biztosak a dolgukban, és csak egy helyre adták be a felvételijüket.

A Felvi.hu tájékoztatása szerint körülbelül 3400 külföldi állampolgárságú jelentkező van.

Forrás: www.felvi.hu

 

 

felvi - felvi.hu - www.felvi.hu - felvi 2011 - felvi.hu 2011 - www.felvi.hu 2011

 

 

 

 

 

Bejelentkezés

Felhasználónév:
Jelszó:

Miért válasszon minket?

Mert
 • Közel 40 éves szakmai múlttal rendelkezünk
 • Közép-Európa egyik legnagyobb magán-oktatási intézménye vagyunk
 • Országos képzési hálózattal rendelkezünk
 • Számtalan szakmai kitüntetéssel ismerték el munkánkat
 • A munkáltatók keresik a nálunk végzett szakembereket
 • Évente közel 20 000 ember választ minket
 • Igényesen válogatott tanári kar
 • Rendkívül kedvező árakat kínálunk
 • Részletfizetési lehetőséget biztosítunk
 • Többféle képzési időpont közül választhat
 • ISO 9001:2000 minőségbiztosítási rendszert működtetünk
 • Rendelkezünk felnőttképzési akkreditációval
 • Szakképzési hozzájárulás terhére képezheti munkavállalóit
 • Tudjuk, hogy iskolánk jövője hallgatóink elégedettségén múlik.

Legfrissebb hírek

További hírek

Webmester tanfolyam

A leírás része a népszerű OKJ-s képzéseket bemutató sorozatunknak. Webmester képzés iskolánkban nincs!

Tovább

Vendéglős tanfolyam

A leírás része a népszerű OKJ-s képzéseket bemutató sorozatunknak. Vendéglős képzés iskolánkban nincs!

Tovább