Továbbtanulás, felvételi - Felvi tájékoztató

Beiratkozott hallgatók:

Szakképzési központ:

(06)-1-203-03-04/1150 mellék

META Szakközépiskola:

(06)-1-203-03-04/1190 mellék

Számalk Székház

1119 Budapest, Mérnök utca 39.

Email: tanfolyam@szamalk.hu

Új ügyfelek: (06)-1-88-33-644

(06)-1-88-33-645

Mobil: (06)-30-565-10-39

Ingyenes angol- és informatkai képzések: ingyenestanfolyam.com
Az elhelyezkedésben
segít parterünk:

Továbbtanulás, felvételi - Felvi tájékoztató

2009-11-22

Az Educatio Nonprofit Kft. által 2000 óta minden évben összeállított Felvi rangsorok idén először november 16-án, a Diploma 2010 című HVG különszámban jelennek meg. A Felvi rangsorok több kiadványban is helyet kapnak: a Felvételi Tájoló 2010 - Felvi rangsorokkal című kötet decemberben kerül a könyvesboltokba. A speciális összesítések lényege, hogy számos szempont alapján állítják sorrendbe az egyetemeket és főiskolákat, így továbbtanulás előtt mindenki a számára fontos jellemzők szerint mérheti össze az intézményeket. Az interaktív online Felvi rangsor pedig folyamatosan - november végétől pedig friss adatokkal - elérhető a felvi.hu-n.
 

Felvételi előtt állsz? Gyere a Számalk Szakközépiskolába!

Iskolánkban nappali tagozaton térítésmentesen tanulhatsz!

Milyen szakmákat sajátíthatsz el a Számalk Szakközépiskolában?

 • Általános rendszergazda (felsőfokú szakképzés)
 • Informatikai statisztikus és gazdasági tervező (felsőfokú szakképzés)
 • Képzési szakasszisztens (felsőfokú szakképzés)
 • Médiatechnológus asszisztens (felsőfokú szakképzés)
 • Webprogramozó (felsőfokú szakképzés)
 • Informatikai hálózattelepítő és üzemeltető (emeltszintű szakképzés)
 • Szoftverfejlesztő (emeltszintű szakképzés)
 • Számítógép szerelő (alapfokú szakképzés, befelyezett 10. évfolyammal lehet jelentkezni)

További tervezett képzéseink szeptembertől:

 • Légi utaskísérő (ESZ)
 • Marketing és reklám ügyintéző    (KF)
 • Kereskedelmi ügyintéző    (KF)
 • Logisztikai ügyintéző    (ESZ)
 • Idegenvezető    (ESZ)
 • Utazás ügyintéző    (ESZ)
 • Protokoll ügyintéző    (ESZ)
 • Rendezvény- és konferencia szervező    (emelt szintre épülő szakképzés)
 • Utazásszervező menedzser    (emelt szintre épülő szakképzés)
   
 • Pedagógiai asszisztens    (KSZ)
 • Újságíró I.    (ESZ)
 • Rádióműsor-vezető    (ESZ)
 • Televízióműsor-vezető    (ESZ)
 • Rádióműsor-szerkesztő munkatárs    (ESZ)
 • Televízióműsor-szerkesztő munkatárs    (ESZ)
 • Alkalmazott grafikus    (ESZ)
 • Sportszervező, menedzser    (KSZ)
   
 • Gazdasági informatikus    (ESZ)
 • Pénzügyi-számviteli ügyintéző    (KF)
 • Vállalkozási ügyintéző    (KF)
 • Jogi asszisztens    (FF)
 • Irodai asszisztens    (AF)

Már most jelentkezhetsz! Felvételi vizsga nincs. A felvétel a jelentkezés sorrendjében történik. Helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre!

Részletekről érdeklődj a tanfolyam@szamalk.hu címen!

Sőt még családi pótlékot és diákigazolványt is kapsz!

Csaknem tízéves múltra tekintenek vissza az Educatio Nonprofit Kft. által összeállított Felvi rangsorok, hiszen az első vizsgálatok eredményei 2001-ben jelentek meg. A továbbtanulás előtt álló diákok és a felvételizők számára hasznos támpontot adhatnak  a Felvi rangsorok, mert segítségükkel különböző szempontok alapján mérhetik össze az egyetemeket és főiskolákat. 2005-ben már interaktív online formában is használhatják a Felvi rangsort a felsőoktatásba igyekvők. A felvi.hu-n elérhető alkalmazással mindenki saját, egyéni szempontrendszere alapján döntheti el, hogy melyik intézmény a legmegfelelőbb számára.
A Felvi rangsorok minden hazai egyetem és főiskola adatait tartalmazzák, és az intézmények azon jellemzőit mérik össze, amelyek számíthatnak a felvételizőknek a számukra megfelelő egyetem vagy főiskola kiválasztásában. Az Educatio Nonprofit Kft. által készített rangsorok nem csak az oktatás színvonala alapján igyekszenek lajstromba venni az hazai felsőoktatási intézményeket, hanem többek között a diplomák munkaerő-piaci megítélését is vizsgálják. Felmérik továbbá a tanárok szerepvállalását a szakmai fejlődésben, illetve az intézményi szolgáltatások színvonalát.
A Felvi rangsorokkal idén is több helyen találkozhatnak a felvételi és továbbtanulás előtt állók - először a november 16-án megjelenő HVG különszámban, a Diploma 2010 című kiadványban kapnak helyet. A HVG egyébként ötödik éve jelenteti meg a felsőoktatási intézmények rangsorát, immár negyedik alkalommal az Educatio - OFIK Felvi rangsorait közlik. A Diploma 2010 kiadvány rálátást nyújt a diplomák piaci megítélésére, valamint több mint 160 rangsort tartalmaz a hallgatók minősítése, valamint piaci felmérések alapján. Ezeken kívül áttekintést ad a felvételi folyamatáról, a fontos időpontok mellett bemutatja a felsőoktatási felvételihez kapcsolódó hivatalos kiadványokat is. A különszámban minden alapszakról részletes információ található, illetve azt is feltüntették, hogy egy adott alapszak elvégzése után milyen mesterképzésre lehet jelentkezni.
November végén a felvi.hu-n elérhető lesz a legfrissebb online Felvi rangsor, amellyel interaktív listákat állíthatnak össze a felvételizők. Lehetőségük van saját preferencia-sorrendjük alapján összemérni a felsőoktatási intézményeket, csak ki kell választaniuk, hogy mi alapján szeretnék rangsorolni azokat.
Decemberben ismét egy önálló kiadványban, a Felvételi Tájoló 2010-ben böngészhetik az érdeklődők a Felvi rangsorokat. A könyv 14 képzési terület összes szakának bemutatása és rangsora mellett a hallgatók véleménye alapján, képzésterületenként hasonlítja össze a felsőoktatási intézmények légkörét és szakmai kiválósági mutatóit.

 

Népszerű a felvételi előtt álló diák körében a Felvi rangsor

A felsőoktatási intézmények meghirdetett szakjai és képzései közötti választást könnyítik meg a felvételizők számára a Felvi-rangsorok, amelyek számos szempont alapján állítják sorrendbe az egyetemeket és főiskolákat - mondta el Horváth Tamás, az Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási igazgatója a Felvi Magazinnak adott interjújában. Ezek az összesítések több kiadványban is megjelennek: a Felvételi Tájoló 2010 - Felvi-rangsorokkal című kiadvány decemberben jelenik meg, ám a rangsorok már a november közepén megjelenő Diploma 2010 című HVG különszámban is megtalálhatóak lesznek.

Horváth Tamás arról is beszélt, hogy az egyetemek és főiskolák rangsorolásának nemzetközi szinten bevett hagyománya van, itthon az első felvételi rangsor 2001-ben jelent meg a mostani felvételi Tájoló elődjéhez kapcsolódóan. A Felvi-rangsorok szerepe a felvételi tájékoztatásban, hogy segítségükkel különböző szempontok alapján mérhetők össze az egyetemek és főiskolák. A Felvi-rangsorokkal minden felvételiző saját szempontrendszere alapján döntheti el, hogy melyik intézmény a legmegfelelőbb számára.
Horváth Tamás emlékeztetett: Magyarországon, egyedülálló módon 2005-ben indították el interaktív online formában is a felvételi rangsort a felvi.hu-n, ami még több lehetőséget ad az egyéni, szubjektív szempontrendszer szerinti mérlegelésre. "A rangsorolási szempontok összegyűjtésénél két dolgot vettünk figyelembe: a felvételizők érdeklődését, illetve az egzakt és megalapozott rangsorkészítés feltételeit" - ismertette a részleteket. Számos egyetemen és főiskolán hirdetnek azonos szakokat, de minden intézmény mást és mást nyújt hallgatóinak, a választáshoz így valamilyen preferencia-sorrendet kell felállítania a felvételizőnek A rangsorok helye és szerepe jelentőssé vált tehát a felvételi tájékoztatásban. Ezt bizonyítja az is, hogy évről évre nő a Felvi-rangsor használóinak száma - hangsúlyozta a felsőoktatási igazgató.
Horváth Tamás az Educatio Nonprofit Kft. felméréseinek adatai alapján elmondta: a 2009-ben a felvételizők csaknem egyharmada használta a Felvi-rangsort. "Ennél is fontosabb eredmény, hogy több mint 30 százalékuknál befolyásolta is a felvételi döntést" - emelte ki, majd hozzátette: a felvételizők a felmérések alapján hasznosnak, megbízhatónak és információgazdagnak tartják a rangsorokat. Más vizsgálatok pedig arra mutatnak rá, hogy nem csak a felvételizők, de a felsőoktatási intézmények, az oktatók és az egyetemi vezetők is iránymutatónak tartják a Felvi-rangsorokat - jegyezte meg Horváth Tamás.

 

Felsőokataási intézmények válaszolnak a Felvi-n

 

A felvételi jelentkezés első szakaszában, vagyis az intézményválasztásban segít a felvételizőknek a Felvi honlapján található új, "Az intézmény válaszol" elnevezésű szolgáltatás. A Felvi fórumán induló új lehetőség lényege, hogy közvetlenül az egyes felsőoktatási intézmények és karok munkatársai adnak választ a felvételizők kérdéseire.

A tájékoztatóktól eltérő személyesebb információszerzésre, vagyis a felsőoktatási intézmények szakjai közötti tájékozódásra kapnak új lehetőséget a felvételizők a Felvi honlapján a Felvételi csatorna Fórum menüpontja alatt. Az új szolgáltatás révén azok a felsőoktatásba jelentkező fiatalok, akik nem tudnak elmenni a kiszemelt egyetem, főiskola nyílt napjára, vagy csak nem akarják kivárni azt, kérdéseiket feltehetik "Az intézmény válaszol" topikban.
A www.felvi.hu honlapon található új szolgáltatás lényege, hogy a diákok kérdéseire az egyetemek és a főiskolák karainak munkatársai válaszolnak, legyen az a hallgatói élettel vagy az intézményi és felvételi tudnivalókkal kapcsolatos érdeklődés.
Az Educatio Nonprofit Kft. felhívja a figyelmet, hogy a Felvi fórumán elhangzó információk, vélemények és bejegyzések nem képezik hivatalos tájékoztatásának részét.
Emellett azonban a választás előtt álló jelentkezőknek azt ajánlja az Educatio, hogy időnként nézzék meg a Felvi fórumát, mert a válaszoló felsőoktatási intézmények, illetve azok karainak listája folyamatosan bővül, így aki egyelőre nem találja az őt érdeklő intézmény topikját, később rábukkanhat a Felvi oldalán.
A fórumozók segítségére lehet, hogy az egyetemek és főiskolák topikjai felett egy kereső található, ahova az érdeklődőnek elég beírniuk az intézmény nevét, megkímélve magukat a topikok közti keresgéléstől.

Miért válasszon minket?

Mert
 • Közel 40 éves szakmai múlttal rendelkezünk
 • Közép-Európa egyik legnagyobb magán-oktatási intézménye vagyunk
 • Országos képzési hálózattal rendelkezünk
 • Számtalan szakmai kitüntetéssel ismerték el munkánkat
 • A munkáltatók keresik a nálunk végzett szakembereket
 • Évente közel 20 000 ember választ minket
 • Igényesen válogatott tanári kar
 • Rendkívül kedvező árakat kínálunk
 • Részletfizetési lehetőséget biztosítunk
 • Többféle képzési időpont közül választhat
 • ISO 9001:2000 minőségbiztosítási rendszert működtetünk
 • Rendelkezünk felnőttképzési akkreditációval
 • Szakképzési hozzájárulás terhére képezheti munkavállalóit
 • Tudjuk, hogy iskolánk jövője hallgatóink elégedettségén múlik.

Legfrissebb hírek

További hírek

Webmester tanfolyam

A leírás része a népszerű OKJ-s képzéseket bemutató sorozatunknak. Webmester képzés iskolánkban nincs!

Tovább

Vendéglős tanfolyam

A leírás része a népszerű OKJ-s képzéseket bemutató sorozatunknak. Vendéglős képzés iskolánkban nincs!

Tovább