Cím: 1119 Budapest, Mérnök utca 39.

 
Szakképzési Központ:
061-883-3644
0630-565-1039
tanfolyam@szamalk.hu
      META – Don Bosco Szakközépiskola:
061-883-3652
0630-269-1080
meta@szamalk.hu

Élelmiszer-, vegyiáru és gyógynövény-eladó

Figyelem! Élelmiszer-, vegyiáru és gyógynövény-eladó képzés intézményünkben idén nem indul! Az alábbi képzésleírás mindössze része a legközkedveltebb OKJ-tanfolyamokat bemutató ismertetősorozatunknak.

A tanfolyam hivatalos megnevezése, OKJ-azonosítója: Élelmiszer-, vegyiáru és gyógynövény eladó; 31 341 01

A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének áruházakban, élelmiszerboltokban, gyógynövényboltokban és hasonló létesítményekben állást találni.

Az élemiszer- és vegyiáru-eladó munkájának legfontosabb eleme  a vevők kiszolgálása, és az áruforgalom folyamatos biztosítása. Ezen belül az élelmiszer eladó feladatai különösen a következők:

  • áruk eladásra történő előkészítése
  • vevők tájékoztatása, reklamációk intézése
  • gondoskodás az áruk megfelelő tárolásáról, kezeléséről
  • a bolti adminisztrációban, leltározásban történő részvétel.

Az élelmiszer-, vegyiáru és gyógynövény-eladó tanfolyam alatt a hallgató megismerik és megtanulják a következőket:
Milyen egy élelmiszerbolt áruválasztéka, milyen szabályok vonatkoznak az élelmiszerek és vegyiáruk tárolására, csomagolására, üzlettéri kihelyezésére? Melyek a vevők udvarias kiszolgálásának szabályai?

Csoportok (választható):
hétfő, szerda (17.00-20.00),
szombat (08.30-15.00)
Helyszín: VII. Barcsay utca 5. Madách Gimnázium (Blaha Lujza tértől gyalog 3 perc)

A tanfolyam időtartama előzetes tudásmérés beszámítása nélkül: 480 óra, 5 hónap (Előzetes tudásmérés beszámításával a képzés időtartama csökkenthető!)

AZ ÉLELMISZER- VEGYIÁRU ÉS GYÓGYNÖVÉNY ELADÓ TANFOLYAM BUDAPESTI TANDÍJAI:

Változat Ár (Forint) Megjegyzés
“A” 59900 Előzetes tudásfelmérés beszámításával egyben, a szerződés aláírásakor
“B” 70000 Előzetes tudásfelmérés beszámításával részletekben:
(30 000 Ft beiratkozáskor, majd 2 hónapon keresztül havi 20 000 Ft)
“C” 76000 Előzetes tudásfelmérés beszámítása nélkül egyben, a szerződés aláírásakor
“D” 85000 Előzetes tudásfelmérés beszámítása nélkül részletekben:
(25 000 Ft beiratkozáskor, majd 3 hónapon keresztül havi 20 000 Ft)

Modulzáró vizsgák: ingyenesek
Záróvizsga díja: 39 900 Ft

Az élelmiszer-, vegyiáru és gyógynövény eladó képzésben való részvétel feltételei

Befejezett 8 általános iskola, továbbá az egészségügyi alkalmassági követelményeknek való megfelelés is feltétel.

Az élelmiszer-, vegyiáru és gyógynövény eladó képzés vizsgamoduljai:

  • A kereskedelmi egység működtetése (gyakorlati)
  • Az áruforgalom lebonyolítása (szóbeli)
  • Az élelmiszerek, vegyiáruk és gyógynövények forgalmazása (gyakorlati)

Az élelmiszer-, vegyiáru és gyógynövény bolti eladó jellemző munkafeladatai:

  • Az élelmiszer- és vegyiáru eladó előkészíti és lebonyolítja az élelmiszerek, vegyiáruk mennyiségi és minőségi átvételét
  • Betartja az élelmiszerek és vegyiáruk tárolására vonatkozó speciális előírásokat
  • Az élelmiszer és vegyiáru eladó vezeti a minőségbiztosítási rendszer működtetéséhez előírt nyilvántartásokat
  • Ellenőrzi a jövedéki termékek épségét és a korlátozás betartását
  • Az élelmiszer-, vegyiáru és gyógynövény eladó ellenőrzi a szavatossági időket és szelektál
  • Ellenőrzi és feljegyzi a tárolási hőmérsékletet
  • Biztosítja a hűtőláncot
  • Biztonsággal üzemelteti az élelmiszerek értékesítése során használt gépeket, eszközöket
  • Ellenőrzi a mérőeszköz hitelesítésének meglétét
  • A bolti eladó szakszerűen kihelyezi és bemutatja az élelmiszeripari és vegyipari termékeket
  • Az élelmiszer és vegyiáru eladó betartja az élelmiszerek és vegyiáruk értékesítésére vonatkozó speciális előírásokat
  • Igény szerint tájékoztatást ad a korszerű táplálkozást biztosító élelmiszerekről
  • Leméri az árut
  • Az eladó az előírások szerint intézi a vevőreklamációkat
  • Igény szerint csomagol: ajándékkosarat készít, díszcsomagolást végez
  • Előkészíti és lebonyolítja a reklámakciókat (árubemutatók, kóstolók, árengedményes akciók

A felsoroltakon belül az élelmiszer- és vegyiáru eladó tanfolyam során megismerkedik:

  • Az élelmiszerek csoportosítása, jellemzői, minőségi követelményei
  • Az élelmiszerek szállítására, átvételére, tárolására vonatkozó követelmények
  • Az élelmiszerekhez kapcsolódó kísérő okmányok, tájékoztató címkék tartalma
  • Az élelmiszerek jellemzőiről való vevői tájékoztatás
  • Az élelmiszerekhez kapcsolódó fogyasztói reklamációk intézése
  • A vegyiáruk csoportosítása, jellemzői, minőségi követelményei
  • A vegyiáruk átvételére, tárolására vonatkozó követelmények
  • A vegyiáruk jellemzőiről való vevői tájékoztatás
  • A gyógynövények jellemzőivel, értékesítésük sajátságaival

Figyelem! Ügyfélszolgálatunk december 23. és január 4. között zárva tart!

Miért válasszon minket?

Mert

  • Közel 40 éves szakmai múlttal rendelkezünk
  • Közép-Európa egyik legnagyobb magán-oktatási intézménye vagyunk
  • Számtalan szakmai kitüntetéssel ismerték el munkánkat
  • A munkáltatók keresik a nálunk végzett szakembereket
  • Évente közel 20 000 ember választ minket
  • Igényesen válogatott tanári kar
  • Rendkívül kedvező árakat kínálunk
  • Részletfizetési lehetőséget biztosítunk
  • ISO 9001:2000 minőségbiztosítási rendszert működtetünk
  • Rendelkezünk felnőttképzési akkreditációval
  • Tudjuk, hogy iskolánk jövője hallgatóink elégedettségén múlik