A Számalk Szakképzési Központ és a Meta-Don Bosco szakközépiskola OKJ képzései

Felnőttképzést folytató intézmény nyilvántartási száma:
E-000299/2014

 
Szakképzési Központ:
061-883-3644
0630-565-1039
tanfolyam@szamalk.hu
      META – Don Bosco Szakközépiskola:
061-883-3652
0630-269-1080
meta@szamalk.hu
Díjaink
 
 
 
 
 

Élelmiszer, vegyiáru eladó

Érdekelné a boltvezető szakma is? Úgy ajánljuk figyelmébe kombinált bolti eladó és boltvezető tanfolyamunkat!

A következő csoport indulási időpontja: 2016. október

A bolti eladó tanfolyam hivatalos megnevezése, OKJ-azonosítója: Élelmiszer, vegyi áru eladó; 31 341 05

A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének áruházakban, élelmiszerboltokban és hasonló létesítményekben állást találni.

Az élemiszer- és vegyiáru-eladó munkájának legfontosabb eleme  a vevők kiszolgálása, és az áruforgalom folyamatos biztosítása. Ezen belül az élelmiszer eladó feladatai különösen a következők:

  • áruk eladásra történő előkészítése
  • vevők tájékoztatása, reklamációk intézése
  • gondoskodás az áruk megfelelő tárolásáról, kezeléséről
  • a bolti adminisztrációban, leltározásban történő részvétel.

Az élelmiszer, vegyi áru eladó tanfolyam alatt a hallgató megismerik és megtanulják a következőket:
Milyen egy élelmiszerbolt áruválasztéka, milyen szabályok vonatkoznak az élelmiszerek és vegyiáruk tárolására, csomagolására, üzlettéri kihelyezésére? Melyek a vevők udvarias kiszolgálásának szabályai?

A bolti eladó tanfolyam adatai, díjai

Indulási időpont: 2016. október 21.
A tanfolyam időtartama: 2,5 hónap
Az oktatás helyszíne: Szent Margit Gimnázium: 1114 Budapest, Villányi út 5-7.
Az oktatás ütemezése: Péntekenként 16.00-20.00
Tandíj egy összegben: 59000 Ft
Tandíj részletfizetéssel: 59000 Ft (Beiratkozáskor 29.500 Ft, a képzés indulását követő 1. hónap végéig: 29.500 Ft)
Engedélyszám: E-000299/2014/A011
Vizsgadíj: A modulzáró vizsgák ingyenesek, a záróvizsga díja 30 000 Ft
Kedvezmények: 10% engedményt adunk a képzés listaárából, ha Ön:

  • nagycsaládos
  • Gyes-en, Gyed-en lévő
  • munkanélküli
  • korábbi hallgatónk

Vagy keressen bennünket telefonon:

06-1-88-33-644
06-1-88-33-645
06-30-565-10-39 (mobil)

Ha bármilyen kérdése van, szívesen válaszolunk: tanfolyam@szamalk.hu

Az élelmiszer, vegyi áru eladó képzésben való részvétel feltételei

Befejezett 8 általános iskola, továbbá az egészségügyi alkalmassági követelményeknek való megfelelés is feltétel.

 A bolti eladó tanfolyam vizsgamoduljai:

  • 11992 -16 Kereskedelmi ismeretek (gyakorlati)
  • 11691 -16 Eladástan (gyakorlati)
  • 10028 -16 Az élelmiszerek és vegyiáruk forgalmazása (szóbeli)

A bolti eladó jellemző munkafeladatai:

  • Az élelmiszer- és vegyiáru eladó előkészíti és lebonyolítja az élelmiszerek, vegyiáruk mennyiségi és minőségi átvételét
  • Betartja az élelmiszerek és vegyiáruk tárolására vonatkozó speciális előírásokat
  • Az élelmiszer és vegyiáru eladó vezeti a minőségbiztosítási rendszer működtetéséhez előírt nyilvántartásokat
  • Ellenőrzi a jövedéki termékek épségét és a korlátozás betartását
  • Az élelmiszer, vegyiáru eladó ellenőrzi a szavatossági időket és szelektál
  • Ellenőrzi és feljegyzi a tárolási hőmérsékletet
  • Biztosítja a hűtőláncot
  • Biztonsággal üzemelteti az élelmiszerek értékesítése során használt gépeket, eszközöket
  • Ellenőrzi a mérőeszköz hitelesítésének meglétét
  • A bolti eladó szakszerűen kihelyezi és bemutatja az élelmiszeripari és vegyipari termékeket
  • Az élelmiszer és vegyiáru eladó betartja az élelmiszerek és vegyiáruk értékesítésére vonatkozó speciális előírásokat
  • Igény szerint tájékoztatást ad a korszerű táplálkozást biztosító élelmiszerekről
  • Leméri az árut
  • Az eladó az előírások szerint intézi a vevőreklamációkat
  • Igény szerint csomagol: ajándékkosarat készít, díszcsomagolást végez
  • Előkészíti és lebonyolítja a reklámakciókat (árubemutatók, kóstolók, árengedményes akciók

A felsoroltakon belül az élelmiszer- és vegyiáru eladó tanfolyam során megismerkedik:

  • Az élelmiszerek csoportosítása, jellemzői, minőségi követelményei
  • Az élelmiszerek szállítására, átvételére, tárolására vonatkozó követelmények
  • Az élelmiszerekhez kapcsolódó kísérő okmányok, tájékoztató címkék tartalma
  • Az élelmiszerek jellemzőiről való vevői tájékoztatás
  • Az élelmiszerekhez kapcsolódó fogyasztói reklamációk intézése
  • A vegyiáruk csoportosítása, jellemzői, minőségi követelményei
  • A vegyiáruk átvételére, tárolására vonatkozó követelmények
  • A vegyiáruk jellemzőiről való vevői tájékoztatás

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
 

Miért válasszon minket?

  • Közel 40 éves szakmai múlttal rendelkezünk
  • Közép-Európa egyik legnagyobb magán-oktatási intézménye vagyunk
  • Számtalan szakmai kitüntetéssel ismerték el munkánkat
  • A munkáltatók keresik a nálunk végzett szakembereket
  • Évente közel 20 000 ember választ minket
  • Igényesen válogatott tanári kar
  • Rendkívül kedvező árakat kínálunk
  • Részletfizetési lehetőséget biztosítunk
  • ISO 9001:2000 minőségbiztosítási rendszert működtetünk
  • Rendelkezünk felnőttképzési akkreditációval
  • Tudjuk, hogy iskolánk jövője hallgatóink elégedettségén múlik