A Számalk Szakképzési Központ és a Meta-Don Bosco szakközépiskola OKJ képzései

Felnőttképzést folytató intézmény nyilvántartási száma:
E-000299/2014

 
      Szakképzési Központ:
061-883-3644
0630-565-1039
tanfolyam@szamalk.hu
Díjaink
 
 
 
 
 

ADR (veszélyes áru) szállító jármű

Figyelem! ADR (veszélyes áru) szállító jármű tanfolyam intézményünkben idén nem indul! Az alábbi képzésleírás mindössze része a legközkedveltebb OKJ-tanfolyamokat bemutató ismertetősorozatunknak.

ADR-ellenőr jármű Fejér megyében
Ünnepélyesen átadták, majd bemutatták a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ADR-ellenőrzésekre bevethető új járművét a székesfehérvári tűzoltólaktanyában. Ez a Peugeot Boxer az első ilyen jármű Magyarországon, amelyet egyedi elképzelések alapján terveztek, kizárólag az ADR (veszélyes áruk nemzetközi közúti szállításáról szóló európai megállapodás) ellenőrzések minél hatékonyabb és komfortosabb elvégzésének céljából.

A mikrobusz felépítményű, ám tehergépkocsi kiképzésű 120 lóerős ADR járművet a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felkérésére Franciaországban készítette Peugeot gyár. A 2200-as turbómotorral rendelkező ADR-járműben egy teljesen felszerelt mobil irodahelyiséget alakítottak ki.

A Peugeot-t az íróasztal mellett, többfunkciós nyomtatóval (fénymásoló és scanner egyben), notebookkal, fényképezőgéppel, papírral és írószerekkel látták el. Található még benne egyebek közt mintavevő felszerelés a szilárd és folyékony anyagokra, a távolsági felderítéseket segítő távcső, megállító tárcsa, kézilámpa, láthatósági mellény, védőszemüvegek, URH- és EDR-rádiók, valamint munkavédelmi kesztyű arra az esetre, ha netán a tehergépkocsik platójára, vagy a tartály tetejére kell felmászni az ellenőrzések során.
Az ADR jármű hátsó részében elhelyeztek még három légzőkészüléket álarccal, valamint egy 3000 Wattos aggregátor biztosítja az irodarész áramellátását. A légzőkészülékekre akkor lehet például szükség, ha az ellenőrzések során egy olyan tehergépjárművet állítanak meg, amelyiknek a veszélyes áru rakománya szivárog. A Peugeot-t megkülönböztető fény- és hangjelzéssel, egy hat kilogrammos poroltóval és egy hat kilogrammos habbal oltóval, valamint elől és hátul rögzítő egységgel ellátott kamerával is felszerelték.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
 

Miért válasszon minket?

 • Közel 40 éves szakmai múlttal rendelkezünk
 • Közép-Európa egyik legnagyobb magán-oktatási intézménye vagyunk
 • Számtalan szakmai kitüntetéssel ismerték el munkánkat
 • A munkáltatók keresik a nálunk végzett szakembereket
 • Évente közel 20 000 ember választ minket
 • Igényesen válogatott tanári kar
 • Rendkívül kedvező árakat kínálunk
 • Részletfizetési lehetőséget biztosítunk
 • ISO 9001:2000 minőségbiztosítási rendszert működtetünk
 • Rendelkezünk felnőttképzési akkreditációval
 • Tudjuk, hogy iskolánk jövője hallgatóink elégedettségén múlik